Strandrit in Katwijk

21-12-2024

12:00

50 km

Alle wedstrijden vanaf alle locaties in Nederland krijgen een keer het NK toegewezen en vanaf het komend seizoen altijd in hetzelfde weekend als het BK bij onze zuiderburen.

Op 21 December is het de beurt aan Katwijk die het NK nog niet eerder organiseerde maar wel een hoog gewaardeerd parcours hebben met strak strand en een fraaie technische keerlus. Een parcours waar ieder zijn voldoening kan oogsten en zich kan meten met de beste renners in deze discipline.

Strijden in de wedstrijd of in de Age-groups voor ieder niveau is het NK geschikt en er zijn weinig andere sporten waar iedereen deel kan nemen aan de strijd voor de landstitels.

Wie zich goed wil voorbereiden op het NK schrijft in voor het gehele seizoen en komt voorbereid aan de start van het NK op 21 december met de nodige ervaring van de eerdere strandraces.

Het parcours

Er is een parcours uitgezet met drie ronden van ongeveer 17 kilometer.en, zodat er door de wedstrijdrijders ruim 50 kilometer wordt gefietst. Er wordt vanaf de startlocatie eerst gekoerst in zuidelijke richting. Een paar kilometer voorbij de Wassenaarseslag wordt het keerpunt duidelijk aangegeven met linten, beachflags en een auto van de organisatie. Daarna gaat het terug naar Katwijk tot aan de Uitwatering. Deze passage is met afzettingen en door verkeersregelaars duidelijk gemarkeerd. Voorbij de Uitwatering gaat het nog een stukje langs de vloedlijn en dan omhoog naar de strandslag Wantveld. Dan met een bocht naar beneden via de Uitwatering weer terug naar het strand. Bij het passeren van start/finish in zuidelijke richting moet via de hekken de mat van de tijdwaarneming worden gepasseerd. Daarna gaat het weer naar Wassenaar. Beginnende recreanten kunnen na één ronde stoppen, dan wordt ook hun eindttijd geregistreerd. Maar de meesten zullen minimaal twee rondes fietsen. Wie die twee ronden binnen de tijdlimiet aflegt, kan er ook nog voor kiezen om de volledige vijftig kilometer vol te maken. Zo is er voor elk niveau een uitdaging.

Check voor wijzigingen de website van Katwijk Fietst! https://katwijkfietst.nl/Strandrace/